Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Καλή σχολική χρονιά!



Άλλη μια χρονιά ξεκινάει στα σχολεία της πόλης μας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εύχεται σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μια γόνιμη σχολική χρονιά, με όλα τα σχολεία ανοιχτά και λειτουργικά, όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς παρόντες και τους γονείς μαζί στην κοινή πορεία των επόμενων εννέα μηνών.

Από τα παιδιά του νηπιαγωγείου, μέχρι τα παιδιά που θα δοκιμαστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας αποτελούν την πιο αισιόδοξη εικόνα που μπορεί κανείς να συναντήσει: το κυνήγι της γνώσης και η οργάνωση του δημόσιου σχολείου γύρω από αυτήν, παραμένει η μεγαλύτερη ελπίδα που υπάρχει στην κοινωνία μας σήμερα.

Γι’ αυτό, καλούμε τους γονείς να πλαισιώσουν τους συλλόγους γονέων και μαζί να διεκδικήσουμε το δημόσιο σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Αγωνιζόμαστε για ζητήματα όπως οι συγχωνεύσεις τμημάτων, τα εκπαιδευτικά κενά, η κατάσταση των σχολικών κτηρίων, η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου δημόσιας, δωρεάν Παιδείας και Υγείας.

Παράλληλα, δεν μένουμε αδιάφοροι μπροστά στα γεγονότα των ημερών: τις πυρκαγιές, που έπληξαν την Αττική, αλλά και τον Δήμο μας, και στέρησαν τις πόλεις μας από φυσικό πλούτο, αφαίρεσαν ζωές και περιουσίες. Ας γίνουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης για τους πληγέντες, οργανώνοντας δράσεις για την υποστήριξή τους.

Καλούμε, λοιπόν, τους συλλόγους γονέων, τις μαθητικές και τις εκπαιδευτικές κοινότητες να συγκεντρώσουν υλικά για την παρασκευή γευμάτων. Κάθε μαθητής/εκπαιδευτικός μπορεί να φέρει στο σχολείο μια συσκευασία από τα παρακάτω είδη: ρύζι μπονέτ, ρύζι καρολίνα, πέννες (όχι σπαγγέτι), κριθαράκι μέτριο, φακές μέτριες, φασόλια μέτρια, ρεβίθια, ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, ντομάτα κονκασέ.

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στα σχολεία ως την Παρασκευή 13/9/2024 και θα παραδοθούν από την Ένωση Γονέων στην κοινωνική κουζίνα "Mano Aperta", η οποία ετοιμάζει καθημερινά γεύματα για τους πυροπαθείς της Πεντέλης.

Ευχόμαστε σε όλους σας καλή σχολική χρονιά με υγεία!