Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Καρναβάλι

Με εκατοντάδες συμμετοχές μαθητών, μαθητριών και γονέων, από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια του Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Μαθητικό Καρναβάλι.

Γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν, την Κυριακή 10/3/24, έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, και, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας, παρέλασαν ως το κέντρο της πόλης. Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου: συμμετέχοντες και θεατές ξεπέρασαν τα 3000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας.
 
Πρωταγωνιστές του καρναβαλιού ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τις πολύχρωμες στολές τους, και τα αποκριάτικα άρματα, που επιμελήθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων. Την πομπή των καρναβαλιστών οδήγησε στην Κεντρική Πλατεία το «Τέρας» του καλλιτέχνη Πάνου Σκλαβενίτη. Η γιορτή ολοκληρώθηκε, στην κατάμεστη πλατεία, με μουσική, παιχνίδια και παράσταση για τα παιδιά.

Το Μαθητικό Καρναβάλι ήταν μια πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων, που συντόνισε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου και υποστήριξε ο Δήμος Χαλανδρίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Χαλάνδρι, μετά από πολλά χρόνια, και ευχόμαστε να γίνει «θεσμός» για την πόλη μας. 

Τις φωτογραφίες δημοσίευσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και οι Σύλλογοι Γονέων