Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εκφράζει την οργή του για το νέο πολύνεκρο έγκλημα που έγινε προχθές στην Πύλο: το τραγικό ναυάγιο με τους εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες. Μιλάμε για παιδιά και ολόκληρες οικογένειες, τα οποία θα ξεβράζονται για μήνες στις ακτές.

Αδυνατούμε να συμβιβαστούμε με την «πραγματικότητα» των «αόρατων» ανθρώπων, που απλά πνίγονται ή σκοτώνονται κάπου και ακόμα πιο απλά και κυνικά καταγράφονται κάπου αλλού ως αριθμοί. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να χάνει τη ζωή του, ούτε να γίνεται θύμα και αντικείμενο εκμετάλλευσης των κυκλωμάτων των διακινητών ούτε και να εγκλωβίζεται σε άθλιες συνθήκες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά μας.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πηγαίνει με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμεί, κάτι που ισχύει πολύ περισσότερο για τα θύματα ή τα «εν αναμονή θύματα» πολέμων, καταστροφών και φτώχειας. Ειδικά οι τελευταίοι, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν ξανά τη ζωή τους από την αρχή. Δεν επέλεξαν τη δυστυχία και δεν τους αναλογεί.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας... Είναι το λιγότερο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε.