Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Δράσεις αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς και τους πρόσφυγες

Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου καλεί τους Συλλόγους Γονέων να μαζέψουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς και τους πρόσφυγες. Προτρέπουμε τη σχολική κοινότητα να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία συγκεντρώνουμε:

- Κουβέρτες
- Γάλα σε σκόνη
- Πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες
- Απορρυπαντικά ρούχων
- Ορούς, γάζες, αυτοκόλλητες γάζες (τύπου Hansaplast)
- Είδη ατομικής υγιεινής
 

Για τη Δομή Ασυνόδευτων Προσφυγόπουλων στο Χαλάνδρι συγκεντρώνουμε:

- Ρούχα και παπούτσια για αγόρια 14-17 ετών

Η συγκέντρωση ειδών για τους σεισμοπαθείς γίνεται σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Η συγκέντρωση ειδών για τα προσφυγόπουλα γίνεται σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί στο Χαλάνδρι από το 2016.

Οδηγίες για τη συγκέντρωση των ειδών:
- Πλύνετε όλα τα είδη που θα χαρίσετε (αν έχουν πλυθεί πρόσφατα αερίστε τα για μερικές ώρες) και χωρίστε τα σε κατηγορίες ανά είδος και μέγεθος.
- Καθαρίστε καλά τα παπούτσια που θα χαρίσετε και αερίστε τα. Αν είναι αθλητικά βάλτε στο εσωτερικό τους λίγη βρεφική πούδρα ή ταλκ για να απορροφήσει τις οσμές.
- Ασφαλίστε τα παπούτσια σε ζευγάρια με χαρτοταινία (όχι ταινία πακεταρίσματος). Γράψτε ευκρινώς σε αυτή το φύλο και το μέγεθος π.χ. Μen S ή no. 40
- Γράψτε έξω από κάθε σακούλα/κούτα περιεχόμενα, μέγεθος και ποσότητα.

Προτείνουμε να δημιουργήσετε έναν χώρο συγκέντρωσης των ειδών, να ορίσετε ώρες για την παραλαβή τους και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με την Ένωση Γονέων για την παράδοσή τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.