Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Απάντηση της Ένωσης στην καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας

Αγαπητοί Γονείς,

Δεν ήταν έκπληξη για εμάς η «καταγγελία» που σας έστειλε η «Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Χαλανδρίου». Τα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» έχουν επιλέξει να αντιμετωπίζουν με απαξίωση και επιθετική στάση τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που επέλεξαν να μην στοιχηθούν πίσω από παραταξιακές ταμπέλες που - ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας - υποκρύπτουν κομματική καθοδήγηση. Το πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία» φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. για απραξία και αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας στην πόλη μας και τη χώρα γενικότερα! Αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν διανοήθηκε μέχρι σήμερα κανένα μέλος, κανενός Δ.Σ. της Ένωσης, ούτε φυσικά τα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στα προηγούμενα Δ.Σ. Αλλά, άλλοι καιροί, άλλα ήθη.

Ανέκαθεν, στα Δ.Σ. της Ένωσης συνυπήρχαν μέλη με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά πάντοτε γινόταν προσπάθεια να συγκεράζονται οι απόψεις, να επιδιώκεται ομοφωνία, και όποτε αυτό δεν ήταν εφικτό, οι αποφάσεις της πλειοψηφίας αλλά και η άποψη της μειοψηφίας γινόντουσαν σεβαστές από όλα τα μέλη. Με την τωρινή στάση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», χάσαμε αυτή την κατάκτηση. Επιπλέον, το γεγονός ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία» επικαλείται δήθεν αδυναμία της πλειοψηφίας να λειτουργήσει στα πλαίσια του Καταστατικού και να ακολουθήσει κανόνες συλλογικής δράσης, χωρίς να παραθέτει πραγματικά γεγονότα, φανερώνει ότι αυτό γίνεται προσχηματικά - γιατί δεν υπάρχει τίποτα απτό για να στηρίξει την «καταγγελία» της.

Αντίθετα, τα πραγματικά γεγονότα λένε ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Χαλανδρίου» ήταν και είναι απούσα από τις διαδικασίες ίδρυσης του Πολιτιστικού Στεκιού Νεολαίας - που ήταν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης - την παρέμβασή του Δ.Σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6/4/2022 για την αξιοποίηση των σχολικών κτηρίων, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ για τις εξετάσεις στο Λύκειο, τη διοργάνωση του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ, τις περιφερειακές συσκέψεις των Ενώσεων Βορείου Τομέα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καθώς και τη σύσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης με την Δημοτική Αρχή στις 26/10/2022 - την ημέρα που έστειλε την «καταγγελία».

Για την ιστορία, το Δ.Σ. της Ένωσης συνεδριάζει δια ζώσης τακτικότατα, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, και τα περισσότερα από τα τετριμμένα ζητήματα διευθετούνται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μηνυμάτων. Και βέβαια, οι περισσότερες αναβολές των συνεδριάσεων του Δ.Σ. έγιναν ακριβώς για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών της «Αγωνιστικής Συνεργασίας»! Τέλος, αφού είναι τόσο σημαντική η παρουσία μιας ενισχυμένης «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Δ.Σ. της Ένωσης, αναμένουμε εναγωνίως την ανακοίνωση των υποψηφίων της σε κάθε Σύλλογο Γονέων, ώστε οι σκεπτόμενοι και ανήσυχοι γονείς να γνωρίζουν ποιους πρέπει να ψηφίσουν!

Καλούμε, για άλλη μια φορά, την «Αγωνιστική Συνεργασία» να εγκαταλείψει τη διαλυτική στάση της και να λειτουργήσει ενωτικά και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες εντός του Δ.Σ. της Ένωσης. Καμία μας και κανένας μας δεν έχει και δεν δικαιούται να διεκδικεί την αποκλειστικότητα στο αγωνιστικό πνεύμα και τη μαχητική διεκδίκηση για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου