Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί Μαθητές, Εκπαιδευτικοί και Γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο και ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους σας καλή σχολική χρονιά! Είμαστε χαρούμενοι που η αυλή του σχολείου θα γεμίσει πάλι με φωνές και γέλια. Με αγωνία και ενθουσιασμό, περιμένουμε να αρχίσουν τα μαθήματα για να φτιάξουμε τα προγράμματά μας και να οργανώσουμε τις δραστηριότητές μας.

Το σχολείο δεν λειτουργεί σωστά χωρίς την συμμετοχή των γονέων στη σχολική ζωή. Κάθε σχολείο έχει ανάγκη την ενεργό συμμετοχή των γονέων και τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς, μέσα από τη λειτουργία των συλλόγων γονέων και των σχολικών συμβουλίων. 

Μέσω της συμμετοχής μας στους συλλόγους γονέων, συνεργαζόμαστε για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ποιοτική Δημόσια Παιδεία, προσανατολισμένη στις πραγματικές ανάγκες τους. Στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη σχολική φοίτηση και διεκδικούμε ένα καλύτερο και ασφαλές περιβάλλον μάθησης, το οποίο βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους. Παλεύουμε, όχι μόνο ο καθένας για το σχολείο του, αλλά και για το διπλανό σχολείο. Ειδικά φέτος που είναι χρονιά εκλογών για όλους τους συλλόγους γονέων, με τη συμμετοχή μας σε συλλογικές δράσεις και διαδικασίες, κάνουμε πιο ισχυρή την παρουσία και τη φωνή μας μέσα στο σχολείο.

Όπως κάθε χρόνο, θέλουμε να μας ενημερώσετε για τυχόν εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στο σχολείο σας αλλά και για σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για τα προβλήματα του σχολείου σας, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να προσπαθούμε να τα λύσουμε από κοινού. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μην διστάσετε να καλέσετε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης που είναι υπεύθυνο για το σχολείο σας ή να μας γράψετε στο email της Ένωσης esgmhal@gmail.com.

Μην ξεχνάτε, επίσης, να μας καλείτε στις συνεδριάσεις και τις γενικές συνελεύσεις σας και να μας ενημερώνετε για τις δράσεις σας (εκδηλώσεις, ημερίδες κλπ.), προκειμένου να τις αναρτούμε στο blog της Ένωσης καθώς και στο Facebook. Και επειδή η Ένωση Συλλόγων Γονέων δεν είναι μόνο το Δ.Σ. ζητούμε να συνδράμετε, καταθέτοντας τις προτάσεις σας, συμμετέχοντας στις δράσεις μας και στηρίζοντας έμπρακτα τις ενέργειές μας.

Σύντομα, θα σας ενημερώσουμε για τα σημαντικότερα θέματα της Παιδείας και των σχολείων της Πόλης μας και θα προγραμματίσουμε κοινές συσκέψεις του Δ.Σ. της Ένωσης με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων για αμοιβαία ενημέρωση και συντονισμό.

Να είστε όλοι υγιείς, αισιόδοξοι, δημιουργικοί κι έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε νέα δοκιμασία, πρόκληση και κοινωνική πραγματικότητα.

Tο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου