Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

Ως γονείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι είναι ασυμβίβαστα πράγματα, ειδικά στην εποχή μας, από τη μια μεριά η εξασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και από την άλλη οι όροι υγιεινής και ασφάλειας για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Για μας τους γονείς το κλείσιμο των σχολείων, δηλαδή η απότομη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα παιδιά μας, γνωστικά, κοινωνικά και συναισθηματικά, που είναι αδύνατον να ξεπεραστούν, από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δεν μπορούν να ανοιγοκλείνουν τα σχολεία και να διαμορφώνουν όρους ανισοτιμίας στην πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία με δόσεις αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες τους για το γεγονός ότι δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή ακόμα και σε καιρό πανδημίας. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι για να είναι ανοιχτά τα σχολεία εν μέσω πανδημίας δεν χρειάζονται παραπάνω μέτρα από τα αιτήματα που είχαμε σαν Γονεϊκό κίνημα προ πανδημίας αν εξαιρέσουμε τα τεστ Covid‑19.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Διεκδικούμε και κινητοποιούμαστε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια.

·       Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα. Θέλουμε σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

·       Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

·       Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

·       Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

·       Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

·       Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.

·       Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. - Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

·       Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.

·       Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς του Δήμου Χαλανδρίου να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων και συλλόγους Εκπαιδευτικών,

στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 14:00

και στην Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 14:00

Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις, μένουμε υγιείς

Καλή και Αγωνιστική Χρονιά!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου