Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου


Την Παρασκευή 26  Μαΐου ανοίγει η αυλαία του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας. Ένας μήνας πολιτισμού, από τις 26 Μαΐου έως και τις 25 Ιουνίου, γεμάτος μουσική, χορό, κινηματογράφο, αθλητισμό, παρουσιάσεις μαθητικών δημιουργιών και θεατρικές παραστάσεις.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά συνεργάζονται για την επιτυχή διοργάνωσή του η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, με την στήριξη του Δήμου, με αποκλειστικό σκοπό το Φεστιβάλ αυτό να δημιουργήσει πολιτισμό, να αναπτύξει τη συνεργασία και την ομαδικότητα μεταξύ των μαθητών και να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή δημιουργικής έκφρασης και χαράς για όλους εμάς.

Το πρόγραμμα του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές μαθητικών ταινιών, έκθεση εικαστικών – μαθητικής δημιουργίας & τεχνολογίας, συναυλία μαθητών Λυκείων σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, αθλητικές εκδηλώσεις όπως τουρνουά μπάσκετ και επιδείξεις πολεμικών τεχνών καθώς και, για πρώτη φορά φέτος, θεατρικές παραστάσεις των σχολείων και την διαδημοτική γιορτή «ιστός» ρυθμικής, αισθητικής και ακροβατικής γυμναστικής, η οποία γίνεται σε συνεργασία με σχολεία των Δήμων Γέρακα και Μεταμόρφωσης.

Με τον θεσμό του Μαθητικού Φεστιβάλ αναδεικνύεται ο χαρακτήρας των σχολείων μας ως πυρήνων ανάπτυξης τέχνης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης. Κάτι που αντικατοπτρίζει την πάγια θέση, επιδίωξη και διεκδίκηση της Ένωσης για ένα δημόσιο σχολείο που θα κεντρίζει τη φιλομάθεια, θα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και θα εμπνέει ελπίδα και όραμα στα παιδιά μας.

Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτή τη γιορτή πολιτισμού, να αφουγκραστείτε και εσείς τα ελπιδοφόρα μηνύματα που έρχονται από τα παιδιά μας για μια καλύτερη κοινωνία και να επιβραβεύσετε με το ζεστό χειροκρότημά σας τις προσπάθειες τους.